maanantai 2. toukokuuta 2016

Loppusuoralla

Niin se aika vaan on vierähtänyt ja ollaan VAT-opintojen loppusuoralla. Näyttömateriaalin lähettämisen deadline oli viime viikonloppuna ja lauantaina materiaali lähti minun käsistäni! Ja mikä helpotus se olikaan, kun painoin lähetä-nappia! Vihdoinkin - kaikki tehtävä on minun osaltani tehty. Mutta kyllä sen näyttömatskun eteen tulikin sitten tehtyä hommia jo pidemmän aikaa. Muutamaan kertaan piti käydä openkin kanssa keskusteluja mm. kuvavalinnoista. Maaliskuun lähiopetusjaksolla pidetyssä harjoitusnäyttö -tilaisuudessa sain myös kullanarvoista palautetta portfolion raakileestani kahdelta arvioitsijalta.

Tutkinto ja näin ollen myös näyttömateriaali koostuu siis neljästä eri osa-alueesta: studiossa työskentely, miljöössä työskentely, digitaalinen työnkulku sekä suunnittelu ja kaupalliset taidot. Kahteen ensimmäiseen sisältyy varsinaisten kuvien lisäksi kirjallinen raportti valituista kuvista. Kaksi jälkimmäistä osa-aluetta on sitten oikeastaan pelkästään kirjallisia töitä. Digitaalinen työnkulku sisältää raportin siitä, mitä tehdään ennen kuvausta, miten kuvaustapahtuma etenee, miten toimitaan kuvauksen jälkeen, mitä ohjelmia käytetään missäkin vaiheessa ja miksi, miten arkistoidaan jne. Raportin lisäksi pitää toimittaa muutamia avoimia psd-tiedostoja, joista näkee, miten kuvia on käsitelty. Suunnittelu- ja kaupalliset taidot osio sisältää puolestaan selvityksen siitä, miten aikoo kehittyä valokuvaajana, millä keinoin erottuu joukosta, miten markkinoi itseään ja miten tekee hommasta kannattavaa liiketoimintaa. Tähän osioon liittyy myös käytetyt sopimus/tarjouspohjat, hinnastot ja laskupohjat. Nyt arvioitsijoilla on sitten viikon verran aikaa tutustua lähetettyihin materiaaleihin ja ensi maanantaina on minun näyttötutkinto-aikani - klo 17:00, pitäkää peukkuja!

Facbookissa jo huutelinkin, että Sataedussa alkaa myös syksyllä uusi valokuvaajan ammattitutkintoon johtava koulutus. Hakuaikaa on vielä muutama päivä jäljellä! Jos olet miettinyt tähän koulutukseen hakeutumista, niin nyt on siihen oiva tilaisuus - tsekkaa täältä lisätietoja!

Nyt kun opinnot on päättymässä, on myös harkinnan alla, päättyykö tämän blogin tie tähän. Alunperin ideanahan oli raportoida matkastani valokuvaajan ammattitutkinnon opintojen läpi. Vai kaipailisitteko te vielä lisää kirjoituksia valokuvaukseen liittyen? Jos vastasit kyllä, niin kirjoitapa kommenttikenttään postaustoiveita :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti