sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Vihdoinkin!

Viime viikolle se vihdoin tapahtui - päivitin kamerarunkoni! Vaan kyllä sitä oli sitten odotettukin. Ainakin vuoden päivät (siis käytännössä koko opiskeluajan ja vähän enemmänkin) siitä tuli jo haaveiltua ja nyt se on totta. Kroppirunko vaihtui täyskennoon ja nyt kaluston kivijalkana toimii Canon EOS 6D - en voisi olla tyytyväisempi! Edellisessä postauksessa tulikin jo lueteltua viime vuoden valokuvaus-hankintoja, tämä on todennäköisesti tämän vuoden hankinnoista isoin ja tärkein.

Täyskenno - mitä se sitten käytännössä tarkoittaa? Kenno on siis digikamerassa se osa, joka tallentaa kuvan. Täysikokoisella kennolla viitataan kinofilmikokoon eli vanhan 35-millisen filmin ruudun kokoiseen kennoon. Kroppikenno sitten puolestaan tarkoittaa tätä pienempää kennoa. Nimitys tulee siitä, että kuvattaessa samanlaisella objektiivilla täyskennolla ja pienemmällä kennolla, pienemmällä kennolla objektiivin kuva-ala rajautuu (crop) pienemmäksi.

No mitä merkittäviä parannuksia tämä minun kohdallani käytännössä tarkoittaa, kun vertailussa toisena osapuolena on siis tätä edeltänyt Canon EOS 650D?

  • 6D kestää huomattavasti paremmin ISO-arvon nostamista kuin 650D. Tuossa kroppirungossa ei ISO-arvoa voinut oikein nostaa 800 yläpuolelle. Vanhalla rungolla ISO-arvon nostaminen toi mukanaan niin paljon kohinaa kuvaan, että kuvanlaatu kärsi jo merkittävästi. ISO-arvon nostaminen tulee eteen erityisesti hämärässä kuvatessa.
  • Laajempi kuvakulma! Canon kroppirungolla kuvakulmat ovat 1,6 kertaa kapeammat kuin täyskennolla.
  • Wi-fi -ominaisuus! 6D:n saa yhdistettyä wi-fi:llä tietokoneeseen tai älypuhelimeen. Kuvat voi siirtää langattomasti ja jakaa vaikkapa samantien ystävien kanssa. Kuvia voi kuvaustilanteessa myös katsoa heti vaikkapa iPadiltä kameran näytön sijaan. Kameraa voisi myös käyttää etänä puhelimella tai padillä.

Siinäpä ne minulle tärkeimmät parannukset näin reilun viikon käyttökokemuksella :)!  Vanha runko jäi myös minulle vararungoksi. Pitääpä jossain vaiheessa ottaa molemmilla kameroilla samoista tilanteista kuvia, niin erot tulevat selkeästi esiin.

Täällä lähestytään muuten hurjaa vauhtia tutkinto-tilaisuutta - se on jo ensi kuussa!!!! KÄÄÄK! Näyttömateriaali pitää jättää vappuun mennessä, joten loppusuoralla ollaan jo! Ihan käsittämätöntä miten tämä reilu vuosi on tässä hujahtanut. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti