maanantai 5. lokakuuta 2015

Esittelyssä uusi perheenjäsen

Sain reilu viikko sitten uuden perheenjäsenen - nimittäin kuvauskalustooni :)! Ostin käytettynä Lastolite Ezyboxin, joka on täydellinen kumppani aikaisemmin hankkimalleni käsisalamalle. Tällä kokoonpanolla pärjään jo hyvin esim. perus henkilökuvauksessa, kun käsisalama+Ezybox yhdistelmällä saan kuvaan hyvän päävalon. Jos tähän jotain lisuketta vielä kaipailisi, niin jonkinlainen heijastin olisi vielä hyvä olla olemassa. Mutta siihen tarkoitukseen käy kyllä ihan joku valkoinen levy/styroksikin.

Tuo Ezybox on siis ns. softbox, joka pehmentää/hajottaa suoran salaman valoa. Ezyboxissa on kaksi irroitettavaa diffuusiokalvoa, jotka sirottavat valon tehokkaasti. Se on helppokäyttöinen ja nopeasti kasattavissa kuvauskuntoon. Sain kaupassa mukana myös synkkajohdon, jolla saan salaman irti kamerastani sekä lainaksi salamajalaustan (semmonen pitää siis kyllä kohtapuoliin hankkia). Ja avot, mutta on hyvä setti! Sen kanssa tein viime viikolla nuo parit kuvaukset, joista edellisessä postauksessa olikin esimerkkikuvat näytillä.

Tältä videolta saa mielestäni hyvän käsityksen siitä minkälaisesta kokoonpanosta on siis kyse. Johdon ja jalustan myötä saisin nyt myös tuon salamajalassa olevan valon lisäksi toisen salaman kiinni kameraani, jolla voisi tehdä vaikkapa tasoittavan valon. No niin, alkoihan niitä hankittavia asiota taas putkahtelemaan mieleen :). Mutta vaikka aina on jotain parannettavaa/ostettavaa niin kyllä tällä nyt tulee jo oikeasti hyvin toimeen. Me ollaan erottamattomat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti