tiistai 11. elokuuta 2015

Kesäloman anti ja paluu arkeen

No niinhän siinä kävi sitten kuitenkin, että kesän aikana ei tullut kirjoiteltua blogiin, vaikka lupasin - pahoittelut siitä. Lohduttaudun sillä ajatuksella, että tuskin kovin moni teistä siellä ruudun toisella puolellakaan kesälomaa koneen äärellä vietti :)!

Kuvattua tuli kuitenkin! Kesäloma oli oikein onnistunut ja mielellään sitä olisi jatkanut vielä pidempäänkin. Varsinkin kun nämä lämpimät kelit alkoivat vasta nyt. Säistä huolimatta tuli kuitenkin mökkeiltyä, käytyä lapsen kanssa Särkänniemessä ja Koivuniemen herrassa, sukuloitua ja vietettyä myös aikaa ihanien ystävien kanssa erilaisten festareiden merkeissä. Niin ja tulihan tuossa otettua ne kahdet rippikuvatkin! Asiakkaat olivat kuviin kovin tyytyväisiä ja se on minulle tässä hommassa tärkeintä.

Tässä muutama kesän lomakuvista:







Tällä viikolla palataan arkeen myös koulun lähiopetuspäivien suhteen! Torstaista lauantaihin opiskellaan tuotekuvausta ja kuvankäsittelyä. Lisäksi on luvassa dokumenttiprojektin välikatsaus. Dokkarin suhteen asiat ovat edenneet tuon toukokuussa tekemäni alustavan suunnitelman jälkeen hieman. Olen keskustellut asiasta tehtävän ohjaajan kanssa ja hän kyllä piti ideasta, joskin totesi myös, että projektissa on se vaara, että siitä tulee vain "muuttumisleikki". Sellaista en siitä missään nimessä halua. Haluan auttaa näitä naisia tekemään matkan omaan itseensä, tutkimaan omaa persoonaansa. Mietitään miksi valokuvassa oleminen on hankalaa, mitä siitä kuvasta näkyy? Mitkä ovat ns. kipukohtia ja miksi? Voisiko näitä ”virheitä” ajatella asioina, jotka ovat osa persoonaa ja tekevät sinusta juuri sinut? Ainutlaatuisen? Voisiko nämä asiat tuoda esiin ja jopa korostaa sitä valokuvalla? Voisiko niitä kuvata? Samalla kaikkien osapuolten tulee kuitenkin ymmärtää projektiin lähtiessään, että minä en ole koulutukseltani terapeutti, enkä voi näin ollen varsinaista valokuvaterapiaa tällä projektilla tarjota. Haluan kuitenkin auttaa naisia näkemään itsensä kauniina, jos vain siihen pystyn.

Minulle ilmoittautui myös toukokuun blogipostauksen jälkeen kolme vapaaehtoista naista mukaan projektiin, ennen kuin ehdin siitä edes sen kummemmin huutelemaan. Nyt tilanne on se, että näiden kolmen naisen kanssa projektia on lähdetty suunnittelemaan ja se rakentuu ja tarkentuu tässä matkan varrella. Mikäli näyttää siltä, että aikaa riittää, otan projektiin lisää vapaaehtoisia mukaan loppuvuodesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti