perjantai 1. toukokuuta 2015

Nälkä kasvaa syödessä...

Niimpä niin. Tämä koulutus sinälläänhän ei maksa paljon mitään, mutta nämä "oheiskulut" tuppaa nousemaan nousemistaan. Nälkä kasvaa syödessä! Noh, täytyy sanoa, että uuden objektiivin hankkiminen oli kyllä ollut jo pidempään harkinnassa, että sikäli sen ostamista ei täysin voi laittaa koulun piikkiin. Runkonahan minulla on tällä hetkellä Canon 650 D. Kittilinssin lisäksi olin hankkinut 50 mm EF-objektiivin ja edullisen EF-S pikkutelezoomin (olisko ollu 70-200 mm). Olen kuvannut viime aikoina paljon tuolla viisikymppisellä ja ihastunut siihen, ja olinkin ajatellut seuraavaksi sijoittavani pariin uuteen kiinteän polttovälin linssiin. Mielessä oli ollut 35 mm tai 40 mm ja 85 mm. Opintojen alkutaipaleella mieli kuitenkin muuttui (yllätys, yllätys) ja päätinkin investoida "huippuzoomiin", jonka polttoväli riittää laajispäästä teleen. Ja näin kameralaukkuuni muutti Canon 24-105 mm.

"Laaja, monikäyttöinen polttovälialue joka ulottuu laajakulmasta telepäähän tekee Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM -objektiivista erinomaisen yleisobjektiviin. Kiinteä f/4 valovoima läpi koko polttovälialueen, kolme aukon kuvanvakain sekä erittäin nopea USM-ultraäänitarkennus tekevät tästä erinomaisen objektiivin joka tilanteeseen."




Ostin linssin käytettynä Rajalasta ja annoin vaihdossa myös nuo EF-S objektiivit. Ajatus kun on, että jossain vaiheessa pitää päivittää myös runko täyskennoon ja siihen nuo linssit eivät enää edes sopisi. 

No sitten tulivat vastaan ne salamat. Ne salamat, ne salamat. Ihan vieraita vekottimia tähän asti, mutta nyt niistä ei taida enää päästä eroon. Mitä enemmän niiden käyttöä opeteltiin koulussa, sitä enemmän tuli sellainen olo, että semmonen on saatava. Käsiflash. Ja kun minä saan jotain päähäni, niin siitä ajatuksesta on kamalan vaikea enää päästä eroon :D. Ei auta mikäään. Ja niin alkoi käytetyn, tehokkaan pikkusalaman metsästys. Tällä viikolla sain saaliini - Canon Speedlite 600 EX-RT! Aijjettä!

"Monipuolinen salamalaite käytettäväksi kamerassa tai ulkoisena salamana. Yhdysrakenteinen radiolaukaisin mahdollistaa valaistuksen kauko-ohjauksen jopa 30 metrin etäisyydeltä."



Ja toimii kuin unelma, on kuin uusi! Nyt kelpaa kuvata vähän haastavimmissakin valaistusolosuhteissa. Taidanpa tehdä seuraavan postauksen siitä, mitä tuolla salamalla saa aikaan :)


1 kommentti:

  1. Mitä ihmettä salamalla voi tehdä valokuvauksessa jota ei voisi tehdä paremmin opettelemalla kuvaamaan. maailman upeimmat kuvat on aina otettu ilman salamaa, salaman tehtävähän on muuttaa valon suunta epärealistikseksi. Valokuvakoulutuksessa pitää pysyä erossa salamoista mahdollisimman kauan.

    VastaaPoista