perjantai 6. maaliskuuta 2015

Eka koulupäivä

Eka koulupäivä - se on näemmä aina yhtä jännittävä! Mietityttää ketä muita on valittu, minkä ikäsiä ne on, onko ne kaikki ihan ammattilaisia, olenko mä ihan urpo niitten joukossa. No ei - hieno sekalainen sakkihan meitä on sinne valittu. 30 hakijan joukosta loppujen lopuksi 20 on tullut valituksi. Hyvä näin. Moni joukosta on suorittanut vastikään samaisessa oppilaitoksessa kuvallisen ilmaisun perustutkinnon valokuvauksesta ja heillä on toki tällaista harrastelijaa kattavampi tietämys asiasta. Jokunen oman studionkin omaava jo joukosta löytyy. Esittelykierroksen jälkeen aletaan käydä läpi opetussuunnitelmaa.

"Valokuvaajan ammattitutkinto on laadittu valokuvaajille, joilla on alan peruskoulutus ja useamman vuoden työkokemus. Ammatillisesta perustutkinnosta ammattitutkinnon vaatimukset eroavat ennen kaikkea siten, että arvioinnin kriteerit on määritelty vaativammalle tasolle"

Kröhöm. Pikkuhiljaa alkaa hirvittää. Mihin minä olen oikein itseni taas tunkenut?!?! Kun käydään tutkinnon pakollisia osia läpi vielä tarkemmin, käy hyvinkin selväksi se, että hommia tämän jutun eteen täytyy kyllä tehdän aika tavalla. Koulutus kestää noin 1,5 vuotta ja sinä aikana pitäisi omaksua seuraavat tutkinnon osat:

  • studiossa työskentely
    • valaisu tuotekuvauksessa ja muotokuvauksessa, studiokaluston käyttö, visuaalinen ilmaisu, sosiaaliset taidot
  • miljöössä työskentely 
    • miljöötyöskentelyn perusteet (arkkitehtuuri/sisustuskuvaus, dokumenttiprojekti), valon hallinta, kuvauskaluston hallinta
  • digitaalinen työnkulku
    • kuvien optimointi, kuvien massakäsittely
  • suunnittelu ja kaupalliset taidot.
    • oikeudet, myyminen

Ja kaikki tämä pitäisi näyttää toukokuussa 2016 yhdellä kokoavalla portfoliolla! Ööööö. Emmää pysty tähän! Se oli se fiilis, mikä mielen alkoi valtaamaan tuon ekan koulupäivän aikana. Mutta sitten. Pelastus. Joku ottaa puheeksi "tukiopetuksen/preppauksen". Sitä järjestettäisiin ennen seuraavaa lähiopetusjaksoa niille, jotka sitä kokevat tarvitsevansa. Käydään läpi perusjuttuja. Voi kyllä kiitos! Käsi pystyyn ja tukiopetuspäiviä sopimaan. Mieluusti tänne kaikki apu, mitä vaan on tarjolla.

Seuraava lähiopetusjakso on sovittu huhtikuun puoleen väliin. Sitä ennen sovimme kokoontuvamme tukiopetusryhmän kanssa tulevina viikkoina neljänä iltana (joka todellisuudessa paisuu kuuteen iltaan). 

1 kommentti:

  1. Nämä koulutukset ovat koulutuslaitosta varten, rahastuskeinoja. Niillä oppii heikkojen opettajien heikkoja maneereita, joista ei pääse eroon.
    Tässä maassa on enää yksi paikka jossa voi oppia valokuvausta, eli Lahden Muotoiluinstituutti. Mitä enemmän vatteja sun muita perustetaan ja niihin otetaan epärealistinen määrä nuoria joille ei tulevaisuudessa ole mitään alan työtä tarjolla, sitä enemmän ala tuhoutuu. Järjetöntä touhua ja julmaa unelmien myymista ihmisparoille, jotka eivät käsitä että amatöörien ilmaiskuvilla mennään jo suurimmassa osassa mediaa ja melkein kaikkialla muuallakin.

    VastaaPoista